Wetenschappelijk bewijs van magnetische armbanden

Dat magnetische velden een positief invloed hebben op de gezondheid van mensen is al lang bewezen. Al ten tijde van de Grieken werden magneten ingezet voor het genezen van verschillende aandoeningen. Toch zijn wetenschappers pas sinds kort bezig met het onderzoeken van de exacte werking van magnetische velden die u bijvoorbeeld vindt in een magnetische armband. Er zijn namelijk goede redenen dat iedereen van patiënten tot topsporters magnetische armbanden dragen.

In deze korte tijd zijn er echter heel veel wetenschappelijke onderzoeken geweest en een ding is duidelijk geworden: magnetische armbanden hebben bewezen effect! In dit artikel zullen wij een deel van het wetenschappelijk bewijs bespreken zodat u een goed idee krijgt wat een magnetische armband van Magnetox voor u kan betekenen.

Magnetische armband werking

Er zijn op dit moment volop onderzoeken naar de exacte werking van magnetische armbanden. Zo wordt er gekeken naar de werking van magneettherapie en magnetische armbanden voor stressvermindering, afvallen, het bevorderen van de genezing van botbreuken, en de invloed op de hormonale balans. Wij willen ons echter hier toespitsen op twee belangrijke effecten: de genezingen van zwellingen en het gebruik van een magnetische armband voor een muisarm. Op onze site vindt u daarnaast ook informatie over de exacte Magnetox magnetische armband werking. Heeft u vragen over de toepassing hiervan, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag persoonlijk verder. Wij adviseren al onze klanten om een magnetische armband alleen als aanvullend middel te gebruiken bovenop eventuele medicatie, en nooit ter vervanging ervan. Wetenschappelijk bewijs toont namelijk aan dat magnetische armbanden in veel gevallen een versnelde werking en genezing bewerkstelligen.

Het effect op de bloedsomloop 

Er wordt op universiteiten over de hele wereld onderzoek gedaan naar magneettherapie. Een van de grootste onderzoekers op dit gebied is de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten. Leidend onderzoeker Professor Thomas Skalak stelt in zijn onderzoek dat magneten en magnetische velden niet alleen bevorderlijk zijn voor de gezondheid, ze hebben bewezen effect op de bloedsomloop.

Uit tests die hij heeft uitgevoerd is gebleken dat kleine bloedvaten zich kunnen verwijden en inkrimpen door middel van een magnetisch veld. Zijn specialisme is de zogenaamde ‘microcirculation’, ofwel de bloedsomloop door de kleinste aderen. Hij wil dit grootschalig toe gaan passen bij atleten om de prestatieverbetering te meten. Een magnetische armband en andere sterke magnetische velden kunnen echter ook bijdragen aan een snellere genezing van zwellingen en andere ophopingen van bloed.

Magnetische armband voor een muisarm

Wij van Magnetox zijn gespecialiseerd in hoogwaardige helende en magnetische armbanden. Een van de perfecte toepassingen hiervoor is een probleem waar steeds meer Nederlanders last van krijgen: een muisarm. Deze aandoening staat ook wel bekend als Carpaal Tunnel Syndroom (CTS).  

In een onderzoek dat gepubliceerd is in ‘The Journal of Familiy Practice’ werd gekeken naar het effect van magnetische armbanden in het geneesproces van CTS. Omdat de totale testgroep relatief klein is in dit onderzoek vinden wij het voorbarig om alle lof toe te kennen aan de magnetische armband, maar iedere gebruiker gaf aan dat ze na slechts 45 minuten al een groot verschil voelden. Waar het pijnniveau voor de behandeling gemiddeld ongeveer 6/10 was, gaven ze aan dat dit na slechts 45 minuten af was genomen tot ongeveer een 3,5/10.  

Er is dan ook geen twijfel over de werking van een magnetische armband. Met al het wetenschappelijk bewijs dat er de afgelopen jaren uit is gekomen is het ook geen wonder dat steeds meer mensen een magnetische armband kopen. Ben jij op zoek naar een effectieve magnetische armband voor zowel heren als dames? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Magnetox. Of lees op onze site nog meer over de werking van de magnetische armband.