DE WERKING

Hoe komt de MAGNETOX armband uw gezondheid ten goede?
Magnetische therapie is gebaseerd op de theorie dat magnetische velden die rechtstreeks in het lichaam worden toegediend, de genezing van verschillende gezondheidsproblemen kunnen stimuleren. Zowel mannen als vrouwen kunnen magnetische armbanden dragen om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat magnetische armbanden voordelen hebben voor de gezondheid. Bij voortdurend gebruik, omvatten deze effecten met name de verbetering van de fysieke en mentale gezondheid.

Magneten worden al gebruikt voor hun helende eigenschappen sinds de oudheid. Zelfs Chinese artsen gebruikten regelmatig deze magneten al ver terug in het jaar 200 voor Christus. Deze pagina zal u helpen om te begrijpen hoe magnetische armbanden werken en hoe ze van toepassing kunnen zijn voor uw gezondheid. 

Hoe werken onze magnetische armbanden?
De magnetische theorie draait om de slagaders in de pols. Magnetische therapie wordt uitgevoerd door het plaatsen van statische magneten in de nabijheid van het lichaam. Het magnetische veld dat door elke magneet wordt opgewekt, verbetert de bloedcirculatie. Het zorgt voor het aantrekken van de ijzerdeeltjes in hemoglobine - een rood eiwit dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof in het bloed.

Het dragen van een MAGNETOX armband zal de bloedcirculatie in uw lichaam verbeteren. De magneten in de armband trekken ijzerdeeltjes aan die in hemoglobine zitten, waardoor het bloed gemakkelijker door het lichaam wordt gecirculeerd. Dit zal helpen om uw lichaam te voorzien van meer zuurstof en voedingsstoffen. Het kan ook verbeteren hoe efficiënt giftige stoffen uit het lichaam worden verwijderd. Een magnetische armband kan aan beide polsen worden gedragen om de effectiviteit van magnetische therapie voor de bloedsomloop te maximaliseren.

In een eerdere studie hebben onderzoekers van de Universiteit van Virginia het effect van magnetische therapie op de microcirculatie, d.w.z. de bloedstroom door kleine bloedvaten onderzocht.

Ze plaatsten magneten van 70 milliTesla (mT) veldsterkte, dat is ongeveer 10 keer de kracht van de gemeenschappelijke koelkastmagneet, in de buurt van de bloedvaten van ratten en vonden dat de verwijdde vernauwde bloedvaten waren uitgezet. De resultaten suggereerden dat magneten de bloedvaten kan ontspannen en de bloedstroom kan verhogen.

In een recentere studie, gebruikten de onderzoekers magneten op rattenpoten die waren behandeld met ontstekingsremmers om weefselbeschadiging te simuleren. De magneten verminderde aanzienlijk de zwelling in de poten van de ratten met maximaal 50 procent wanneer het onmiddellijk werd toegepast.

Spierkneuzingen en gewrichtsverstuikingen zijn de meest voorkomende verwondingen wereldwijd. Aangezien deze verwondingen niet zo snel kunnen genezen, kan de magneettherapie veel voordeel bieden. In tegenstelling tot veel andere medische behandelingen, is magnetische therapie volledig pijnvrij en 100% veilig. Het heeft over het algemeen zeer weinig bijwerkingen. En hoewel magneten niet de onderliggende oorzaak van een probleem behandelen, zijn ze veel minder gevaarlijk dan het gebruik van medicijnen of chirurgie.

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE

 

Wat zijn de voordelen van de magneet-therapie?

Een verbeterde bloedsomloop
De theorie van het magnetisme draait om de bloedvaten in de pols, waar de magneten de bloedsomloop en de bloedstroom kunnen verbeteren. De verhoogde bloedcirculatie geeft het lichaam meer voedingsstoffen, wat de gezondheid op een natuurlijke wijze zal verbeteren.

Minder ontsteking
Een onderzoek uit 1974 door Albert Roy Davis, Ph.D, toonde aan dat de werking van magneten kankercellen bij dieren konden vernietigen. Hoewel er nog geen overtuigend bewijs is dat het ook bij mensen kanker kan genezen, kan het dragen van een magneet armband wel de niveaus van ontsteking, die het lichaam ervaart, verminderen. Het doet dit door de bloedstroom door het lichaam te verhogen, wat de zwelling vermindert en de gifstoffen afvoert.

Pijnverlichting
De magneet-therapie kan het lichaam zelfs helpen bij het omgaan met bepaalde soorten pijn. Het is effectief voor verschillende soorten pijn als gevolg van artritis en het carpale-tunnelsyndroom en voor de pijn als gevolg van ontsteking in de schouders, de armen, de pols of handen verlichten.

De magnetische golven, die worden afgegeven door een magneet armband, kunnen ook het niveau van endorfine verhogen. Endorfines zijn de gelukshormonen, die door de hersenen worden vrijgegeven na activiteiten zoals bijvoorbeeld intensieve lichaamsbeweging of seks. Het hebben van meer endorfines in het lichaam zal de pijnniveaus, die het ervaart, verminderen.

Vermindert stress en zorgt voor een betere nachtrust
Men gelooft stellig dat magneet armbanden stress kunnen verminderen en de slaap kunnen verbeteren. Sommige natuurgenezers geloven dat de magneet-therapie het lichaam kan helpen om meer melatonine aan te maken, waardoor u een betere nachtrust krijgt. Het dragen van een magneet armband 's nachts kan uw lichaam helpen om zijn natuurlijke balans weer te vinden en voldoende van dit essentiële hormoon aan te maken.

Welke elementen zitten er nog meer in een MAGNETOX armband? 
Buiten de zilverkleurige magneten die in de armband zijn verwerkt, zijn er nog een aantal elementen in verwerkt.

Far Infrared
De rode elementen aan de binnenkant van de armband zijn gemaakt van Far Infrared (FIR) en staat bekend dat het zorgt voor het stimuleren van de bloedcirculatie, een bescherming biedt tegen vrije radicalen en het werkt tegen zwellingen en ontstekingen.

Germanium 
De zwarte elementen aan de binnenkant van de armband zijn gemaakt van germanium. Germanium helpt bij het verhogen van de concentratie en het tegengaan van vermoeidheid en stress. 

Klik HIER om de collectie van MAGNETOX te bekijken. 

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE