Waarom ook u moet kiezen voor onze magneetarmbanden

De kans is aanzienlijk groot dat u erover nadenkt om ook een van onze armbanden aan te schaffen. U bent immers niet voor niets bij ons op de site terecht gekomen. Naast het feit dat een magneet armband een stijlvolle accessoire is, brengt het ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee. We zien dat lang nog niet iedereen op de hoogte is van deze gezondheidsvoordelen. Om u hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel alle wetenschappelijke bevindingen omtrent de speciale magneet armband voor u op een rijtje gezet. Door dit artikel goed door te lezen weet u precies waarom de Magnetox armband dé aanwinst is om te maken!

Maak kennis met onze magneetarmbanden

Voordat we ingaan op het wetenschappelijke onderzoek voor het dragen van een magneet armband is het van belang om eerst even stil te staan bij het product zelf. Wat is een Magnetox armband eigenlijk? De Magnetox armband is speciaal gemaakt met behulp van krachtige magneten en elementen die op de huid drukken. Deze magneten zorgen voor een elektrisch kracht op het lichaam. Dit krachtveld kan vervolgens een positief effect teweeg brengen op het menselijk lichaam. Zo is het mogelijk om de bloedcirculatie aanzienlijk te verbeteren, hier laten we u meer over zien. Deze techniek wordt al sinds de tijd van de Oude Grieken ingezet om bepaalde klachten te verminderen.

Voor nu is het handig om even te bekijken bij welke soorten klachten de magneet armbanden positief blijken te zijn. We hebben het wat makkelijker voor u gemaakt door de meest voorkomende klachten die verholpen kunnen worden met een armband met magneten hieronder onder elkaar uiteen te zetten:

  • Problemen aan de gewrichten door bijvoorbeeld artrose
  • Pijn en ontsteking in de gewrichten of handen
  • Een slechte bloedsomloop door diabetes
  • Slaapproblemen, angst en vermoeidheid

Belangrijk is om te vermelden dat dit niet alle klachten zijn die voorkomen of verholpen kunnen worden met een magneet armband. Ook andere klachten die te maken hebben met een verminderde bloedsomloop kunnen mogelijk verholpen worden. Hier laten we u zo nog veel meer over zien.

Het wetenschappelijk bewijs achter de magneet armband

U wilt natuurlijk wel zeker weten dat het dragen van een magneet armband ook daadwerkelijk helpt om deze klachten te verminderen. Het is daarom noodzakelijk om te kijken naar wat de wetenschap hierover te zeggen heeft. Hoewel er nog niet extreem lang onderzoek wordt gedaan naar de werking van magneten zijn de huidige onderzoeken al veelbelovend. Hieronder hebben we de belangrijkste onderzoeken voor u weer even uiteengezet.

  • Een verbeterde bloedsomloop – het belangrijkste effect van magneten is de mogelijkheid om onze bloedsomloop te verbeteren. De Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten heeft veel onderzoek gedaan naar het toepassen van magneettherapie. Thomas Skalak stelt dat magneten een bewezen effect hebben op de bloedsomloop. Wat bleek nu? Tijdens de tests die werden uitgevoerd bleek dat de kleine bloedvaten open en dicht kunnen gaan door een magnetisch veld. Door de verbeterde bloedsomloop zou het mogelijk zijn om speciale klachten te verhelpen die gepaard gaan met een slechte bloedsomloop. Hier kan u bijvoorbeeld denken aan mensen die last hebben van dikke voeten of handen door diabetes. Ook andere gerelateerde klachten aan een slechte bloedsomloop kunnen met een magneet armband verlicht worden.

  • Een behandeling voor een muisarm – veel mensen spenderen uren achter hun computer op het werk. Hierdoor kan men last krijgen van Carpaal Tunnel Syndroom, in normaal Nederlands ook wel de Muisarm. Uit een onderzoek in The Journal of Family Practise is naar voren gekomen dat het dragen van een magneet armband kan helpen om een muisarm te verhelpen. Veel gebruikers gaven in het onderzoek aan dat zij na het dragen van de armband minder klachten ondervinden. Na 45 minuten gaven zij hun pijn maar een 3,5/10 in plaats van een 6/10. Dit laat zien dat mensen die last hebben van een muisarm middels een magneet armband voortaan op een prettige manier kunnen werken zonder last te hebben van klachten.

  • Een verminderd stressniveau – mogelijk is het ook zo dat magneet armbanden kunnen helpen om stressgevoelens te verminderen in het lichaam. Het is niet helemaal bekend hoe de armbanden in staat zijn om stress te verminderen. Sommige onderzoekers stellen dat het te maken heeft met de verbeterde doorbloeding. Door de verbeterde doorbloeding zouden de rode bloedcellen in het menselijk lichaam beter in staat zijn om zuurstof op te nemen. Hierdoor zouden de afvalstoffen makkelijker uit het lichaam kunnen gaan. Deze verbeterde balans maakt het vervolgens mogelijk om u fitter en minder gestrest te voelen. Ook zou het door het verminderde stressniveau mogelijk zijn om angst en depressieve gedachten te verminderen.

  • Minder kans op straling – dit is wetenschappelijk bewijs wat alleen geldt voor de magneet armbanden die zijn voorzien van een legering met Neodymium. Onze armbanden zijn ook voorzien van een legering met Neodymium. Neodymium is een speciaal metaal dat in 1885 is ontdekt. Dit metaal heeft bijzondere eigenschappen die straling tegen kunnen gaan. Door een magneet armband met Neodymium te dragen zal het lichaam minder snel straling opnemen van huishoudelijke apparaten die er in huis te vinden zijn. Belangrijk is wel dat het niet precies duidelijk is in hoeverre straling van huishoudelijke apparaten schadelijk is. Sommige mensen willen echter het zekere voor het onzekere nemen. Zij zouden dus baat kunnen hebben om een magneet armband met Neodymium te dragen.

Als het goed is heeft u door dat het dragen van een magneet armband echt veel voordelen met zich mee weet te brengen. De onderzoeken die tot nu toe zijn gehouden laten allen zien dat de magneten ook echt de klachten kunnen verhelpen die we zojuist al even hebben opgesomd. Zelf een magneet armband dragen? Neem dan even een kijkje in het assortiment om te zien welke mogelijkheden er zijn. Door de talloze opties is er altijd wel een armband of ander sieraad te vinden die past bij wat u zoekt. 

Neem eens een kijkje in onze webshop. Of lees op onze site nog meer over de werking van de magnetische armband.